recept: Sonkás pecsenye, Kifőzde
Sonkás pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg sovány sertéscomb,
20 dkg füstölt tarja,
2 dl tejföl,
2 alma, fekete bors,
10 dkg sajt,
3 gerezd fokhagyma,
piros arany, ételízesítő,
1 dl fehér bor



A húst egy darabban, kevés forró zsíron minden oldalról pirosra sütjük. Ezután egy gerezd apróra vágott fokhagymával, pár szem fekete borssal, ételízesítővel, egy kávéskanál piros arannyal fedő alatt puhára pároljuk.
A füstölt húst ledaráljuk és összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk két gerezd sóban megtört fokhagymát.
A kész húst négy szeletre vágjuk, kizsírozott tűzálló tálba tesszük és a sonkás tejfölt rákenjük a szeletekre. Ennek a tetejébe jön a vékony szeletekre vágott alma, amit leöntünk a hús szaftjával. Végül rátesszük a vékony szeletekre vágott sajtot és forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Krumplipüré vagy hagymás tört krumpli, valamilyen ecetes savanyúság illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 hagymás tört krumpli
 savanyú dinnye
 savanyú paradicsom

Forrás: Ősi, kézzel írt gyűjteményből származik, ismeretlen forrásból.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:26:57 - 0.76)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez