Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
50 dkg sovány sertéscomb, 20 dkg füstölt tarja, 2 dl tejföl, 2 alma, fekete bors, 10 dkg sajt, 3 gerezd fokhagyma, piros arany, ételízesítő, 1 dl fehér bor |
A húst egy darabban, kevés forró zsíron minden oldalról pirosra sütjük. Ezután egy gerezd apróra vágott fokhagymával, pár szem fekete borssal, ételízesítővel, egy kávéskanál piros arannyal fedő alatt puhára pároljuk.
A füstölt húst ledaráljuk és összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk két gerezd sóban megtört fokhagymát. A kész húst négy szeletre vágjuk, kizsírozott tűzálló tálba tesszük és a sonkás tejfölt rákenjük a szeletekre. Ennek a tetejébe jön a vékony szeletekre vágott alma, amit leöntünk a hús szaftjával. Végül rátesszük a vékony szeletekre vágott sajtot és forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Krumplipüré vagy hagymás tört krumpli, valamilyen ecetes savanyúság illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|